Parooli taastamine

Teie e-posti aadressile saadeti juhised parooli taastamiseks.

Saada
Tagasi

Uudised

Saaremaa Lihatööstuse viinerid E621 vabad

Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet selgitab, et viimastel aastatel on tööstuse fookuses olnud sünteetilistest lisaainetest loobumine. “Oleme võtnud suuna arendada tooteid, mis on vähendatud soolasisaldusega ja vabad tarbijate peljatud lõhna- ja maitsetugevdajast E621,” selgitas ta.

Saaremaa Lihatööstuse tooted on saadaval kõigis jaekettides ja hästi varustatud kauplustes üle Eesti.

“Tarbijate kasvav teadlikkus on loonud ootuse osta vähendatud säilitus- ja lisaainetega lihatooteid,“ kinnitab Rõõm-Laanet. „Seetõttu on meil äärmiselt hea meel, et meie populaarsed viinerid nagu Saaremaa juustuviiner, Lemmikviiner ja Doktoriviiner on juba nüüdseks kaubanduses uuenenud retseptuuriga ning E621 vabad.“

See protsess pole olnud lihtne, sest tööstus peab suutma ka lisaaineteta tagada tootele sobiva realiseerimisaja. Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi selgitab: „Toodete muutmine E621 vabaks tähendas seda, et toodete retseptuuri tuli uuendada. Naatriumvesinikglutamaati tavaliselt ei lisata toiduainetööstuses, vaid see jõuab toodetesse maitseainesegude kaudu, mida ühes või teises tootes kasutatakse. Seetõttu pidime leidma juba kümme ja rohkem aastaid kasutuses olnud maitseainetele alternatiive, mille maitset ei ole kunstlikult tugevdatud.“

“Lisaainete kasutamisel on kindel eesmärk ja kergekäeliselt neid toodetesse kindlasti ei lisata,” kinnitas Saaremaa Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi. „E-aineid kasutatakse vaid juhul, kui toidu omaduste parandamist või toiteväärtuse säilitamist ei ole võimalik saavutada muu tehnoloogiaga.  Lisaks on oluline lisaainete vähendamisel tagada toote toiduohutus, säilitada tarbijale valmistoote ootuspärane maitse ja konsistents“.