Parooli taastamine

Teie e-posti aadressile saadeti juhised parooli taastamiseks.

Saada
Tagasi

Uudised

Jaapani suursaadik tutvus Saaremaa Lihatööstusega

Jaapani suursaadik Eestis Yukihiko Matsumura lubas anda endast parima, et Saaremaa Lihatööstuse tooteid Jaapanis tutvustada.

"Oleme tegutsenud selle nimel, et oma tooteid ka Jaapanisse eksportida ning ehk saab see varsti ka teoks," ütles Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet.  

Tema sõnul takistab seda praegu tõsiasi, et Eesti lihatoodetel pole veel Jaapani-poolset tunnustust.

"Meie jaoks on järgmine oluline samm oma eesmärgi suunas see, kui Jaapani vastava ametkonna esindajad saabuvad meie tööstust inspekteerima," rääkis Rõõm-Laanet. "Nad pidid siia tulema juba 2021. aastal, paraku jäi see aga COVIDi tõttu ära."

Saaremaa külmsuitsu veiseliha maitsnud ja kiitnud suursaadik ütles, et saaks SLT tooteid Jaapanis ka ise tutvustada, kuna tal on sidemed Jaapani konglomeraadi Marubeni Corporationiga.  Tegemist on paljudes valdkondades ja globaalselt tegutsev suurkorporatsiooniga, mis tegutseb nii toiduainete, tarbekaupade, keemia- ja metsatööstuse, masinatööstuse ja transpordi alal.

Yukihiko Matsumura jaoks oli see esimene Saaremaa-reis.

"Mul on väga hea meel siin viibida, sest see saar on tõesti ilus ja muljet avaldav koht," lausus Matsumura. "Olen kohtunud nii mõnegi Saaremaalt pärit inimesega – nende hulka kuulub ka Eesti suursaadik Jaapanis, Väino Reinart – kes on väga uhked oma kodusaare üle."     

 

Allikas: Saarte Hääl