Parooli taastamine

Teie e-posti aadressile saadeti juhised parooli taastamiseks.

Saada
Tagasi

Uudised

Saaremaa Lihatööstus sõlmis firmaga Sunly City ühiste kavatsuste protokolli Sikassaare päikesepargi rajamiseks

Saaremaa Lihatööstus, Saaremaa DeliFood ja Saaremaa Piimatööstus sõlmisid Sunly Cityga ühiste kavatsuste protokolli Sikassaare päikesepargi rajamiseks.

Tänaste ülikõrgete elektrihindade valguses on väga oluline pakkuda kohalikele ettevõtetele alternatiivseid energiatarbimise võimalusi, et säilitada nende konkurentsivõime. Kuressaare külje alla tulev Sikassaare päikesepark hakkab katma üle 20% mainitud ettevõtete aastasest elektritarbimisest, võimaldades kohalikul tööstusel selliselt osa oma elektrihinnast fikseerida. Päikesepargi plaaniga võivad liituda teisedki ettevõtted. 

Nii Saaremaa Delifood kui Saaremaa Lihatööstus juba kasutavad päikeseenergiat. Näiteks lihatööstuse 2015. aastal rajatud 198 kW päikesepark katab ligikaudu 6-7 % ettevõtte energiavajadusest. „Loodud päikesepark on küll abiks, kuid kindlasti ei kompenseeri praeguseid neli korda kõrgemaid elektriarveid. Seetõttu on Sunly City otseliin nende päikesepargist igal juhul tervitatav ning pakuks lahendust nii lihatööstusele kui mitmele teisele lähiümbruses asuvale ettevõttele elektrihindade kallinemise vastu,“ rääkis Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet. „Oleme Sunly City esindajatega kohtunud ning koostööst huvitatud. Oleme avatud kõikidele variantidele, et leevendada praegust energiakriisi,“ lisas ta. 

Otseliini kaudu on tulevase Sikassaare päikesepargiga võimalik liituda ettevõtetel kuue kilomeetri raadiuses, millest sõltub ka päikesepargi suurus. Planeeritav päikesepark pole nähtav elamutele ega ka üldkasutatavalt teelt, mistõttu on visuaalne mõju tagasihoidlik ning kasutada saab ka tavapärasel raamil efektiivseimaid päikesepaneele.  

Loe pikemalt Saarte Häälest.