Koostisosad
Koostisosad: lihaveiseliha (90%), vesi, rapsiõli, sool, köögiviljad, vürtsid ja maitsetaimed, lõhna- ja maitseained, stabilisaatorid: guarkummi, ksantaankummi. Veiseliha päritolu: Eesti.
Toitumisalane teave 100 g toote kohta keskmiselt: energiasisaldus 866 kJ/208 kcal, rasvad 16 g, millest küllastunud rasvhapped 5,6 g, süsivesikud 0,6 g, millest suhkrud 0,1 g, valgud 16 g, sool 1,3 g.
Küpsetamisõpetus: Lase lihal enne küpsetamist 30–60 min toatemperatuuril seista. Kuumuta pannil veidi õli ning pruunista steiki kuumal pannil mõlemalt poolt ca 3 min. Seejärel aseta liha 180 °C-ni eelkuumutatud ahju ning küpseta soovitud sisetemperatuurini (pooltoores ehk medium rare u 2–3 min, +50...+57 °C; poolküps ehk medium u 6 min, +60...+65 °C; küps ehk well-done u 9–10 min, vähemalt +71 °C). Seejärel võta liha ahjust välja ning jäta 5–10 minutiks (fooliumi alla) puhkama, et lihamahlad lõikamisel välja ei voolaks.
Tallinn Foodfest Parim üllatustoode 2022
